Şırnak’dan ODAP’a Büyük ilgi!

Nur ORHAN / HABER

ODAP ULUSAL STRATEJİ kapsamında bölgesel farkındalık artırma günlerinin birincisi Ankara’da düzenlendi. milli eğitim bakanlığı,çalışma ve sosyal güvenlik Bakanlığı ve AB tarafından yürütülen Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi (ODAP) kapsamında Ulusal Strateji projesi kapsamında bölgesel farkındalık günlerinin birincisi Milli eğitim Genel Müdürlüğü ve diğer paydaş Genel Müdürlüklerin personeli, öğretmenler, akademisyenler, ilgili kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile 11 Eylül tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi. Bircok kurumdan Yogun ilgi gördü Milli eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi (ODAP) kapsamında farkındalık günlerinin birincisi milli eğitim Genel Müdürlüğü ve diğer paydaş Genel Müdürlüklerin personeli, öğretmenler, akademisyenler, ilgili kurumların ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile 11 Eylül tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi. Açılış konuşmaları ile başlayan çalıştay programı, proje kapsamında hazırlanan ve erken okul terkinin önlenmesi ve devamsızlıkla mücadele stratejilerinin belirlendiği "Ulusal Strateji Belgesi"nin taslak versiyonu bölümler halinde katılımcılara sunularak devam etti. Her bir başlık için katılımcılardan görüş ve geri bildirimleri alındı. Seminerde katılımcılar grup çalışması yaparak alınan geribildirimler doğrultusunda belgeyi son haline getirdiler. Gün sonunda her bir grup, yaptığı çalışmanın sonuçlarını tüm katılımcılara sunarak çalışmasını tamamladı.

ŞIRNAK CİZRE'DEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK!

Ulusal Strateji Belgesi; ortaöğretimde erken okul terkinin önlenmesine yönelik müdahalelerin uygulanması, ortaöğretim kurumlarının kapasitelerinin artırılması ve ortaöğretimde erken okul terkinin sonuçları ile ilgili kamuoyunda farkındalığın artırılmasına yönelik hedefleri ve stratejileri içeriyor. Önümüzdeki süreçte "Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi (ODAP)" kapsamında pilot illerde farklı faaliyetler gerçekleştirilmeye devam edecek.Programa Şırnak,Afyon,Çankırı,Nevşehir,Trabzon,Ankara illerinden katılım sağlanırken en yogun katılım Şırnak ilinden gerçekleşti. MEB AB ODAP Projesine Şırnak Cizre’den Cizre Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi Cizre Yunus Emre Anadolu Lisesi Yusuf Cezeri Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi Katilarak Bolgede projenin uygulanacağı pilot okullar seçildiler. ODAP sayesinde Okullarimizin faaliyetlerini arttırdık. Aynı zamanda projeye Cizre ticaret ve sanayi odası,Cizre sosyal hizmetler merkezi,Cizre Kızılay şubesi,Cizre esnaf ve sanatkarlar odası gibi STK temsilcileri de katılım sağladı.

Etkinliğe katılan Şırnak Cizre Recep Tayyip Okul Müdürü ÖMER Zeren;

“Milli eğitim bakanlığı ile Avrupa birliği arasında hayata geçirilen ortaöğretim imde devamlaşma oranlarının artırılması yani kısa odap projesi ile yaklaşık 33 aydır süren bir proje bu proje kapsamında Türkiye genelinde on pilot okulda uygulanmaktadır Şırnak ilimizden de üç okul pilot okul listesine dahil edilerek yaklaşık 33 aydır bu projede yer almaktadır bu proje sayesinde okullarımıza iki tane Müzik sanat ve kültürel alanlarda iki tane büyük laboratuvar düzenlendi ve bu laboratuvarların donatılması bu projenin sağladığı ve olanakları ile karşılandı ve 33 aydır süren bu projeleri çocuklarımızla beraber sanatsal kültürel ve sportif faaliyetlerle bu öğrencilerin okula devamını artık artırdık ve okul tarihinin önüne geçmiş olduk” şeklinde konuştu.