Seçime Doğru Elazığ’da Şok Operasyonlar !

Geçtiğimiz hafta Elazığ’da polisin eş zamanlı düzenlediği iki ayrı fuhuş operasyonunda aralarında Mollakendi beldesinin AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Enis Doğan’ın da bulunduğu 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Doğan’ın Elazığ merkezde kendisine ait otelde fuhuş yaptırdığı suçlamasıyla tutuklandığı ortaya çıktı.

Fuhuş operasyonunun yankıları sürerken, Elazığ Emniyet Müdürlüğü tarafından Elazığ Belediyesi’nce kurulan Elazığ’da Hayma Ana Kadınlar Semt Pazarı olarak bilinen Hayme Ana Kadın Girişim Kooperatifi’ne CIMBIZ-2 Operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyonda 6 kişi tutuklanırken ifadeye çağrılan Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu ayağını kırdığı için aldığı rapor ile ifade vermeye gitmedi.

KOMPLO İDDİALARI

Operasyonların kamuoyunda duyulmasını sağlayan, kendisi de Elazığ’lı olan siyaset bilimci Oğuz Güneş oldu. Güneş, operasyonlara konu olan soruşturmaların detaylarının henüz belli olmadığını belirtirken Mollakendi belediye başkanı ve diğer sanıklara düzenlenen operasyonda iki yıldır teknik ve fiziki takibin yapıldığı biligisinin kendisine ulaştığını belirtti. Güneş CIMBIZ-2 operasyonunda ise bir mağdurun şikayeti üzerine polisin harekete geçmiş olduğu bilgisine ulaştığını belirtti. Söz konusu operasyonda Hayme Ana Kadın kooperatifinde iş edindirme, meslek öğretme adı altında kurslar düzenlendiği ve kursiyerlere devlet tarafından ödenmesi gerek paranın kooperatif yöneticilerince zimmete geçirildiğini belirten Güneş, kurstan haberi bile olmayan bazı kişiler kurs almış gibi gösterilmiş. Bu vatandaşların durumu farkedip polise bilgi vermesi ile operasyon başlamış ifadelerini kullandı.

Operasyonun ardından Ak Partili bazı siyasetçilerin basına yaptığı açıklamalarda operasyonların zamanlaması nedeni ile rakip adaylar suçlanmıştı. Mağdur kişilerin şikayeti ile başlayan operasyonlar bu suçlamaları da ortadan kaldırmış oldu.