İnci Taneleri Dizisinin Yayından Kaldırılması için RTÜK'e Resmi Başvuru Yapıldı

 

Dizinin 1. bölümü geçtiğimiz perşembe akşamı Kanal D ekranlarında yayınlandı. Dizinin ilk bölüm fragmanının paylaşılması ile başlayan tartışmalar ilk bölümün yayınlanması ile daha da arttı.

PAVYON SAHNESİ TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Yayının ardından dizide Hazar Ergüçlü'nün canlandırdığı Dilber karakterinin pavyon sahnesinde sergilediği dans tartışma konusu olmuştu. Dilber'in pavyonda dans ederken giydiği elbise satış rekorları kırdı ve pavyon dansı kursları açıldı. Yaşanan bu gelişmeler ışığında toplumu ve genç kızları olumsuz etkilediği ile ilgili eleştiri yağmuruna tutuldu.

PAVYON KÜLTÜRÜ EVİMİZİN MAHREMİYETİNİ İHLAL ETTİ

Diziye tepki gösteren Ankara Seymenler kulübü Başkanı Şerafettin Demir “Tepkimizin ardından açıklamamız 3.6 milyon kişi tarafından izlendi ve tamamına yakını bizi tebrik ederek teşekkür etti. Pavyon kültürü evimizin mahremiyetini ihlal etti” dedi. Demir ayrıca dizide Agah karakterinin A harfinin üzerinde şapka kaldırıldı ifadesi ile de siyasi mesaj verdiğini belirterek tepki gösterdi.

YAYINDAN KALDIRILMASI İÇİN RTÜK’E BAŞVURU YAPILDI

Ankara Seymenler Kulübü Başkanı Şeraffetin Demir dizinin yayından kaldırılması için RTÜK’ e resmi müracatta bulunduklarını ifade etti. Gözler RTÜK tarafından yapılacak inceleme sonrası verilecek kararda. Kanal D televizyonu dizinin inci taneleri 2. bölüm fragmanı’nı yayınlamaya başladı. Dizinin 2. bölümünün perşembe akşamı yayınlanması bekleniyor.

 

DİZİ İLE İLGİLİ İNTERNETTE EN ÇOK ARANAN KELİMELER İSE ŞUNLAR OLDU;

İnci taneleri, İnci Taneleri pavyon sahnesi, Dilber dans, Dilber elbisesi, Hazar Ergüçlü, İnci Taneleri fragman oldu.