Foyası Meydana Çıktı !

Bir süre önce İstanbul Esenler’de Suriyeli bir çete tarafından tehdit edildiğini öne sürerek eşi ve iki kızıyla birlikte yurtdışına kaçan Sağlık çalışanı Erdal Tınas Amerika’da ortaya çıktı. Saç ekim merkezlerinde çalışan Erdal Tınas Suriyeli bir çete tarafından tehdit edilerek 100 bin dolar para talep edildiğini anlatarak ani bir kararla yurt dışına kaçtığını iddia etmişti. İlk olarak Singapur’a ulaşan Tınas eşi ve iki kızı ile birlikte daha sonra Meksika ya seyahat etmiş.

Meksika’dan kaçak yollarla  Amerika Birleşik Devletlerine geçen Tınas burada iltica başvurusunda bulunmuş. Asıl amacının ABD’ye yerleşmek olduğu anlaşılan sağlık çalışanı Erdal Tınas’ın iltica talebinin kabul edilmesi için hikayeler uydurduğu anlaşıldı.

Erdal Tınas gibi binlerce kişi yasadışı olarak gittikleri ülkelerde yerleşmek ve çalışmak için iltica talebinde bulunuyor. Taleplerinin kabul edilmesi için bir gerekçeye ihtiyaç duyan bu kişiler çeşitli hikayeler uyduruyor. Bu hikayelerin ortak özelliği ise Türkiye’de tehdit ya da baskı altında oldukları ve yaşam koşullarının  olmadığı şeklinde kurgulanıyor. Etnik köken ya da inanç özgürlüğü olmadığı şeklinde iddialar çoğunlukla kullanılırken son zamanlarda cinsel tercih nedeni ile baskı gördüğü iddiasını kullananlarda da artış görülmeye başladı.