Fenerbahçe'nin Brezilyalı Yıldız Oyuncusu Fred Sakatlandı

 

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı.

Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Fred, Samsunspor maçının son dakikalarında yaşadığı sakatlık sonrası oyundan çıktı.

İşte Fenerbahçe'nin duyurusu;

Yapılan tetkikler çerçevesinde sağ bacak uyluk ön bölgesinde tendonda yırtık tespit edilen oyuncumuzun tedavisine hemen başlanılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız. 

SAHALARDAN NE KADAR UZAK KALACAK?

DHA'nın haberine göre; Brezilyalı oyuncunun 4-6 hafta arası sahalardan uzak kalması bekleniyor. Öte yandan spor camiasının ünlü fizyoterapisti ve bütünsel terapisti Ferda Saraçoğlu, Spor Arena'dan Selim Başeğmezer'e yaptığı açıklamada sürecin uzama ihtimalinin olduğunu belirtti.

"6-12 HAFTA AMA SPORCULAR İÇİN DURUM FARKLI"

Saraçoğlu, "Tendon yırtıkları 3 aşamalı olur, grade (1-2-3) şeklinde. Grade 1-2'de kas lifleri üzerinde yırtıklar, çizgi şeklinde görüntüleme cihazlarında görülebilir. 'Yırtık tespit edildi' cümlesi 1. derece yırtık anlamına gelir ve sahalara dönüş yaklaşık 6 hafta sürer. İstirahat, bandajlama, kinezyo bantlama şeklinde tedavi gerçekleşir. Ortalama 6-12 hafta içerisinde iyileşir. Sporcular için süreç daha hızlı geçer. Kas ile tendonları, güçlü ve iyi olduğu için çabuk toparlanıyorlar. 4-6 hafta arasında da iyileşme ihtimali mümkün." ifadelerini kullandı.

FRED YOKKEN FENERBAHÇE NE YAPTI?

Fred, sezon içerisinde daha önce de sakatlık yaşarken Fenerbahçe'nin bu dönemde aldığı kötü sonuçlar dikkat çekmişti.

Sarı-lacivertliler Konferans Ligi'nde 2 maçta 2 yenilgi alırken Süper Lig'deki 5 müsabakanın 1'ini kaybetti, 2 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.