Diyarbakır da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Nur ORHAN / HABER

Diyarbakır’da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü, Yöresel etkinliklerle kutlandı. Yenişehir ilçesinde yer alan Anıt Park’ta başlayan kutlamalar, Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla devam etti . Törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. Bayrakların göndere çekilmesinin ardından valilik önünde şiir okundu, halk oyunları gösterileri yapıldı.

 Helikopter gösterisi ilgi topladı

Kutlamaların en dikkat çekici anlarından biri, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Gültekin Yaralı’nın selamladığı birliklerin geçişiydi. Askerlerin disiplinli adımları, izleyicilerden büyük alkış topladı. Geçit töreninin hemen ardından düzenlenen helikopter gösterisi ise gökyüzünde görsel bir şölen sundu.

Gösterilere vatandaştan büyük beğeni

  Etkinliklere, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hacer Kurt, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mert Önen, 8. Ana Jet Komutanı Tuğgeneral Gürtaç Kayapınar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca vali yardımcıları, kaymakamlar, şehit aileleri ve yakınları, gaziler, kurum ve daire amirleri ile çok sayıda vatandaş da bu anlamlı günde bir aradaydı.

Etkinlikler Geçit töreninin ardından son buldu.