Dicle Üniversitesine Yeni Rektör Atandı!

Nur ORHAN / HABER Bu sabah Resmî Gazetede yapılan açıklamaya göre 13 ilde Üniversitelere Rektör ataması gerçekleşti. Resmî Gazete de yayınlanan yazıya göre Dicle üniversitesinin yeni Rektörü Prof.Dr. Kamuran Eronat oldu. Prof.Dr. Kamuran Eronat Dicle Üni.Edebiyat Fak. Türk dili ve edebiyatı ana bilim dalında görev almaktadır.

Prof. Dr. Kamuran Eronat kimdir?

Kamuran Eronat 1967 tarihinde Diyarbakır’da doğdu. 1986 yılında Diyarbakır Anadolu Lisesi ile noktalanan lise öğrenimini, 1988 yılında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile başlayan üniversite öğrenimi takip etti. 1992 yılındaki mezuniyetinden sonra 1993’te aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans öğrenimine başlayan Kamuran Eronat, “Türk Hikâyeciliği ve Rasim Özdenören” konulu yüksek lisans çalışmasını 1995’te tamamladı. Bu arada kısa bir dönem öğretmenlik yapan Eronat, 1994 yılında ise Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak akademik görevine başladı. Prof. Dr. Kamuran Eronat’ın, ulusal ve uluslararası pek çok dergide makaleleri yayınlandı.

Akademik Başarısı Dikkat Çekiyor

Bu üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Adalet Ağaoğlu-İnsan ve Eser adlı doktora çalışmasını 2004’te tamamlayarak bilim doktoru unvanını alan Kamuran Eronat, 2006 yılında aynı üniversitenin Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne yardımcı doçent olarak atandı. 2007-2009 yıllarında mevcut bölümde bölüm başkanlığı yapan; ulusal ve uluslar arası nitelikteki dergilerde çeşitli makaleleri bulunan Eronat, evli ve bir çocuk babası olup İngilizce bilmekte ve bölümdeki öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir.